Mer om mig

"Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna. Att vara stark är inte att orka skratta, att hoppa högst eller vilja mest. Att vara stark är att se livet som det är - att falla till botten, slå sig hårt - och sen komma igen. Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast. Att vara stark är att se ljus i mörker och att alltid kämpa för att nå dit."

Jag heter Åsa Nyvall och jag är glad över att du besöker min hemsida, för det innebär att du har tagit ett beslut om att du önskar någon form av förändring i ditt liv. Ett första steg mot att finna den väg du själv önskar gå framåt.

 

Jag har i hela mitt liv varit intresserad av möten människor emellan. Och fascinerats över att vi alla kan utvecklas i den riktning vi önskar, men hur svårt det kan vara att starta upp ett sådant arbete och fullfölja sin plan. Vi har alla olika hinder och ursäkter för varför saker och ting inte går att uppnå. Men tänk om vi kan finna tekniker för att hantera dessa hinder och ursäkter så att vi kan nå dit vi önskar…


Jag är utbildad samtalsterapeut, parterapeut samt samtalscoach. Jag arbetar enligt psykosyntesens modell som är en möjlighetsorienterad metod där man fokuserar på varje människas potential. Där man identifierar orsaker till olika beteenden och rädslor som kan ligga till hinder, för att därefter finna sätt att ta sig framåt i livet i en positiv riktning. Med en ökad självkännedom, bättre självkänsla och ökat självförtroende blir det enklare att ta tag i de saker man behöver ta tag i för att skapa den förändring man önskar.


Jag är även yogalärare och håller regelbundet klasser både inom yinyoga, restorative och meditation. Du som är bekant med Yin och Yang känner till att vi behöver båda dessa delar för att ha balans i vår kropp och i vårt sinne. När vi har den balansen känner vi oss mer tillfreds och upplever att vi mår bättre. Ja, kanske rentav känner en större grad av lycka. Med tanke på att vi lever i en värld där vi presterar mycket och är ständigt uppkopplade är det än mer viktigt att få in Yin i livet på ett naturligt sätt. För egen del har jag funnit Yin yogan och meditationen som bra balanserare för mig och vill därför sprida detta vidare till alla som behöver en paus i sin tillvaro. 


Förutom detta är jag även runt och föreläser mycket och håller workshops inom olika ämnen. Alla dock med syftet att förhöja vår livskvalitet. Det kan vara allt från att prata om hur vi kan förstå varandra bättre genom kunskapen om våra kroppsspråk till att prata om hur vi med ganska enkla medel enligkt forksningen kan öka vår känsla av lycka i livet. 


Jag är iväg och arbetar på många olika tränings- och yogaevent. Jag brukar då både föreläsa och hålla olika yogklasser, både i Sverige och utomlands. Varje månad agerar jag expert och svarar då på läsarnas olika frågor vad gäller det inre välbefinnandet i tidningen ToppHälsa


Jag har nu i augusti 2020 släppt en ny bok Yinyoga - vila, reflektion och återhämtning med 15 sköna yinyogaklasser med specialla tema och reflekterande frågor att växa i. Tillsammans med Helene Arkhem har jag även skrivit boken KÄRLEKENS SPRÅK - din guide till lyckliga relationer! En bok som ger dig enkla verktyg som underlättar alla dina relationer. Med denna kunskap blir de relationer som känns svåra plötsligt begripliga och de redan fina relationerna fördjupas. Tillsammans med Annika Sjöö har jag skrivit boken Mativation. En bok med syftet att inspirera till en hållbar kostföräning. En härlig bok med 50 underbara Paleo-recept och verktyg i hur du förbereder dig inför en kostförändring, bibehåller ditt fokus under resans gång och sedan bibehåller dina resultat. Och mår bra! .


Vill du följa mig i min vardag och hänga med på mina äventyr samt ta del av tips på vad man kan göra för att må så bra som möjligt så klicka gärna på mitt Instagram där jag dagligen delar med mig av inspiration och tankar för dagen. Kul om du vill följa mig där.